Graag wil ik mij even voorstellen.

 

Ik ben Cicilia Machielsen en moeder van 2 zonen. Eén van onze zonen is hoogbegaafd met de bijbehorende kenmerken. Hierdoor heb ik mij in deze materie verdiept en van diverse gerenommeerde deskundigen boeken gelezen. Voor mij waren hierin veel herkenbare zaken omschreven. Ik zie in het gedrag van hem overeenkomsten met mijzelf en ik zie ook in mijzelf dezelfde hoogbegaafdheidskenmerken terug.

Vanwege hem heb ik contact gehad met een hulpverlener, omdat hij op dat moment last van faalangst had. Ik ben met haar in gesprek geraakt over hoogbegaafde kinderen met hulpvragen. Het viel haar op dat ik duidelijk per situatie aan kon geven wat er aan de hand was en wat een mogelijke oplossing kon zijn.

Ik vind het heel belangrijk dat alle kinderen zichzelf kunnen zijn, lekker in hun vel zitten en de juiste begeleiding kunnen krijgen.

Vooral meer- en hoogbegaafde kinderen ondervinden vaak de beperkingen van het reguliere onderwijs en hebben soms moeite met het omgaan met leeftijdsgenoten, waardoor zij minder goed in hun vel zitten.

Omdat ik altijd al  kinderen heb willen helpen, heb ik de opleiding tot kindercoach en kindercoach hoogbegaafdheid gevolgd.


Iedereen is uniek!